Windows 10 Eski Sürüme Nasıl Dönülür ?

Karamuk

Global Mod
Global Mod
Windows 10'da Eski Bir Sürüme Nasıl Dönülür?

Windows 10 işletim sistemi, kullanıcılarına geniş bir özellik yelpazesi sunar, ancak bazen güncellemelerle birlikte sorunlar ortaya çıkabilir veya yeni sürümün performansı eski sürüme göre düşük olabilir. Bu durumda, kullanıcılar eski bir sürüme geri dönmeyi tercih edebilirler. İşte Windows 10'da eski bir sürüme nasıl dönüleceği hakkında adım adım bir rehber:

1. Sistem Geri Yükleme Noktalarını Kullanma:

İlk adım olarak, Windows 10'da sistem geri yükleme noktalarını kullanarak bilgisayarınızı eski bir tarihe geri döndürebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

- Başlat menüsünden "Ayarlar" uygulamasını açın.

- "Güncelleme ve Güvenlik" sekmesine tıklayın.

- Sol taraftaki menüden "Kurtarma" seçeneğine gidin.

- "Bu PC'yi sıfırla" altında "Geri dön" seçeneğini bulun.

- "İleri" düğmesine tıklayarak geri dönme işlemini başlatın ve talimatları izleyin.

2. Windows Update Ayarlarını Kullanma:

Windows 10, son güncellemelere sahip olduğunuzda bir önceki sürüme geri dönme seçeneği sunar. Ancak bu seçenek sınırlı bir süre için geçerlidir ve yalnızca güncellemeleri yükledikten sonra 10 gün içinde kullanılabilir. İşte bu seçeneği kullanmanın adımları:

- "Bu PC'yi sıfırla" altında "Geri dön" seçeneğini bulun.

- "Geri Dön" düğmesine tıklayarak işlemi başlatın ve talimatları izleyin.

3. Windows 10'u ISO Dosyasıyla Yeniden Yükleme:

Eğer sistem geri yükleme noktaları veya Windows Update ile geri dönme seçenekleri işe yaramazsa, bir başka seçenek de Windows 10'u ISO dosyasıyla yeniden yüklemektir. Bunun için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

- Microsoft'un resmi web sitesinden Windows 10'un ISO dosyasını indirin.

- ISO dosyasını USB belleğe veya DVD'ye yazdırın.

- Bilgisayarınızı bu USB bellek veya DVD'den başlatın.

- Yükleme sihirbazını takip ederek, eski bir sürümü kurmak için gerekli adımları izleyin.

4. Geriye Dönük Yedekleme Kullanma:

Eğer bilgisayarınızda yedekleme ayarları yapılmışsa, bir önceki yedekten sisteminizi geri yükleyebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

- Sol taraftaki menüden "Yedekleme" seçeneğine gidin.

- "Önceki sürüme geri dön" seçeneğini bulun ve talimatları izleyerek geri dönün.

5. Gelişmiş Kurtarma Seçeneklerini Kullanma:

Windows 10, gelişmiş kurtarma seçenekleri sunar. Bu seçenekler arasında sistem görüntüsü kullanarak bilgisayarınızı eski bir sürüme geri yükleyebilirsiniz. Adımlar şunlardır:

- "Gelişmiş başlangıç" altında "Şimdi başlayın" seçeneğini bulun.

- "Sorun Giderme" seçeneğine gidin ve "Sistem Görüntüsü Kurtar" seçeneğini kullanarak eski bir sürüme geri dönün.

6. Profesyonel Yardım Alma:

Eğer yukarıdaki yöntemlerden herhangi biri işe yaramazsa veya bilgisayarınızda daha fazla sorun yaşıyorsanız, profesyonel bir bilgisayar teknisyeninden yardım almayı düşünebilirsiniz. Uzmanlar, daha karmaşık sorunları çözmek için gereken beceri ve deneyime sahiptirler ve size en uygun çözümü sunabilirler.

Windows 10'da eski bir sürüme dönme işlemi, genellikle kullanıcıların kişisel tercihleri ve bilgisayarlarında yaşadıkları özel durumlara bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, her kullanıcı kendi durumuna en uygun yöntemi seçmelidir.