UP Tahta Testleri 2025 Katı gözetimin ortasında başlıyor, 54'den fazla lakh öğrencisi ortaya çıkıyor

Kizilcik

Member
Resmi bir açıklamaya göre, Uttar Pradesh Kurulu'nun 10. ve 12. sınıf için testleri Pazartesi günü, adalet sağlamak için sıkı gözetim altında eyaletteki sınavlara katılan 54.37.233 öğrenci ile başladı.

Öğrenciler Pazartesi günü Muayene Merkezi'nde Lucknow, Uttar Pradesh, (Deepak Guppa, Hindustan Times) 'daki Yukarı Sınıf 10 ve 12 sınavlarında karşılandı.

Sınavlar 13 gün – 12 Mart tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Bu yıl, Sınıf 10 sınavları için 27,32,216 öğrenci kayıt yaparken, 27.05.017 öğrenci Sınıf 12 sınavlarında yer almaktadır. İlk vardiya sabah 8.30'da başladı ve ikinci katın saat 14: 00'e kadar planlanması.

İlk gün, Sınıf 10 öğrencileri sabahları Hintçe ve ilkokul Hint sınavlarına girerken, 12. sınıf öğrencilerinin askeri bilimi vardı. Öğleden sonra oturumunda, Sınıf 10'daki öğrenciler sağlık testine girecek ve 12. sınıf öğrencileri Hintçe ve General Hintçe için görünecekler.

Yukarı Sınavlar 2025 Resimlerde

Suistimalleri önlemek için Özel Görev Gücü (STF) ve yerel istihbarat birimleri sınav merkezlerini izlemektedir. Her sınav odasında dil kayıt cihazlarına sahip iki CCTV kamera ile donatılmıştır ve 17 bölgedeki 306 merkez “son derece hassas” olarak sınıflandırılmıştır.

Ortaokul Dışişleri Bakanı (bağımsız sanık) Gulab Devi, Lucknow'daki Jubilee Inter College'da ilk vardiyayı öğrencilere törensel bir 'tilak' kullanarak ve onlara tatlılar sunarak açtı.

En iyi dileklerini genişletti ve şöyle dedi: “Tüm öğrencilerin sınavları, güvenli notları ve başarıları için tamamen bağlılık ve kendine güvenmesi için dua ediyorum.” Dedi.

Yukarı sınavların sadece akademik bir değerlendirme değil, aynı zamanda öğrencilerin akıllı geleceği için bir temel olduğunu vurguladı. Ziyareti sırasında bakan ayrıca Jubilee Inter College'ın kontrol odasını da denetledi.

Bu arada, Prayagraj'da, Kurul Sekreteri Bhagwati Singh, açıklamaya göre sınavların sorunsuz bir şekilde yapılmasını sağlamak için Kontrol ve Komuta Merkezi'ndeki gözetim süreçlerini kontrol etti.