CBSE Sınıf 12 Fizik Sınavı 2024: Resmi Olmayan Örnek Makale, Hazırlık İpuçları

Kizilcik

Member
Ortaöğretim Merkezi Kurulu (CBSE), 10 ve 12. sınıflar için final teori sınavlarına 15 Şubat'tan itibaren başlayacak. Her iki kursun ayrıntılı tarih çizelgelerine cbse.gov.in adresinden ulaşılabilir. Kurul ayrıca cbseacademic.nic.in adresinde tüm konularda örnek makaleler yayınladı.


CBSE Sınıf 12 Fizik Sınavı 2024: Resmi Olmayan Uygulama Kağıdı, Hazırlık İpuçları

Fizik, bilim alanındaki en önemli konulardan biridir ve çeşitli konu ve kavramların sağlam bir şekilde anlaşılması, öğrencilerin sınavlarda ve gelecekteki çalışmalarda başarılı olmalarına yardımcı olacaktır.

Amazon indirim sezonu geldi! Şimdi kendinize davranın ve tasarruf edin! buraya tıklayın

Dersin 4 Mart'ta yapılması planlanıyor. Sınava hazırlanan öğrenciler Surender Puli, PGT Physics, VidyaGyan Sitapur'un aşağıdaki ipuçlarından yararlanabilir:

1) Her bölümün ağırlığını bilin: Elektrostatik, manyetostatik ve optik gibi bölümlerin ağırlığı daha fazladır. Bu nedenle öğrencilerin öncelikle bu bölümleri pratik etmeleri ve daha sonra diğer konulara geçmeleri gerekmektedir.

2) Konu bazlı strateji: Genellikle elektrostatik, manyetostatik ve AC devreleri gibi konular çoğunlukla sayıya dayalıdır. Bu nedenle aritmetik becerisi iyi olan kişiler bu bölümlerle başlayabilir. Modern fiziğin İkili Doğa, Atomlar, Çekirdek ve Yarı İletken Fiziği gibi diğer bölümleri daha çok teoriye dayalıdır, dolayısıyla matematikte iyi olmayanlar önce bu konulardan başlayabilirler.

3) Türevleri Öğrenmede Etkili Yöntemler: Öğrenciler özellikle fizikte türevleri ezberleyemezler. Bunun yerine önce konuyu anlamalı, sonra bu çıkarımları düşünceli bir şekilde bir deftere yazarak pratik yapmalıdırlar. Bu onların sınav sırasında hızlı bir şekilde gözden geçirmelerine yardımcı olacaktır.

4) Diyagram İpuçları: Öğrencilerin kurul sınavlarına hazırlanmak için bazı diyagramlar üzerinde pratik yapması gerekir. Örneğin, “Optik” gibi bölümlerde mikroskoplar ve teleskoplar tarafından üretilen son görüntüler için ışın diyagramlarını uygulayın. Ayrıca manyetostatik bölümündeki bazı diyagramların alıştırmasını yapın, örneğin: B. hareketli bir bobin galvanometresi ve bir alternatör. Modern fizikte, nükleon başına bağlanma enerjisi ve kütle numarası, Rutherford atom modeli vb. diyagramları uygularsınız. Nükleer fizikte nükleer reaktörlerin diyagramını bilmek önemlidir. pn Jn, doğrultucu ckt'nin oluşumuna ilişkin diyagram aynı zamanda yarı iletkenler için de geçerlidir.

İşte okul tarafından paylaşılan örnek bir makale: