26 Şubat 2025 13:51
CBSE -Boord Sınavı: Uygulamada, bu şema mevcut sistemde bazı önemli değişiklikler sunacaktır. İşte öğrencilerin bilmesi gereken her şey.
Ortaöğretim Merkez Kurulu (CBSE), CBSE.GOV.IN web sitesinde 2026'dan yılda iki kez Sınıf 10 öğrencileri için yönetim kurulu sınavlarının uygulanması taslağını yayınladı ve paydaştan geri bildirim aldı. Uygulamada, mevcut sistemde bazı önemli değişiklikler sunulmaktadır.
CBSE 10. Yılda iki kez sınavlar: Tasarım şeması uygulandığında ne olur (ekran için fotoğraf)
Ayrıca okuyun: CBSE, 2026-27 yılları arasında NEP altındaki Kuzey Kompleksi'nin önündeki okullar için kuralları kolaylaştırır
İşte öğrencilerin ve ebeveynlerin önerilen program hakkında bilmesi gereken her şey.
tamamlanmış.
42. Çalışmalar uygun şekilde değiştirilmiştir.
Önerilen konular
Sonuç beyan edilir edilmez cep telefonunuza ve e -mail'e dikkat edin. Lütfen bilgileri belirtin.
CBSE -Boord Sınavı: Uygulamada, bu şema mevcut sistemde bazı önemli değişiklikler sunacaktır. İşte öğrencilerin bilmesi gereken her şey.
Ortaöğretim Merkez Kurulu (CBSE), CBSE.GOV.IN web sitesinde 2026'dan yılda iki kez Sınıf 10 öğrencileri için yönetim kurulu sınavlarının uygulanması taslağını yayınladı ve paydaştan geri bildirim aldı. Uygulamada, mevcut sistemde bazı önemli değişiklikler sunulmaktadır.
CBSE 10. Yılda iki kez sınavlar: Tasarım şeması uygulandığında ne olur (ekran için fotoğraf)
Ayrıca okuyun: CBSE, 2026-27 yılları arasında NEP altındaki Kuzey Kompleksi'nin önündeki okullar için kuralları kolaylaştırır
İşte öğrencilerin ve ebeveynlerin önerilen program hakkında bilmesi gereken her şey.
- İki tahta testi için ücret artar. CBSE, okullar final sınavları için aday listelerini (LOCS) gönderirse her iki sınav için de ücret alacaktır.
- CBSE, ilk test sonucundan sonra geçen bir belge yayınlamaz. İkinci sınavda yer almak istemeyenler, Digilockers için performans ayrıntılarını onay sınıfı 11 için kullanabilirler. Pass sertifikaları yalnızca ikinci sınav sonucundan sonra verilir.
- Sayfa Cum Pass Sertifika markası, birinci ve ikinci sınavlarda güvence altına alınan işaretleri, pratik test/iç değerlendirme ve notlarda güvence altına alınan işaretleri gösterir. İki işaretten daha iyisi de bahsedilir.
- İki teorik sınav olmasına rağmen, yönetim kurulu sadece pratik sınav/iç değerlendirmeyi bir kez yürütmektedir.
- İlk sınavı geçmeyen öğrenciler Sınıf 12'de geçici olarak onay alabilirler. Onaylarınız ikinci sınav sonucunuz temelinde tamamlanacaktır.
- Öğrenciler bir geçiş ilan etmek için beş denekte de hak kazanmalıdır. İlk sınavı geçmeyenler ikinci sınav için iyileştirme kategorisine yerleştirilir.
- CBSE, LOC gönderildikten sonra ilk test için deneklerin değiştirilmesine izin vermez. LOC gönderdikten sonra denekleri değiştirmek isteyenler bunu sadece ikinci sınav için yapabilirler. Bu tür öğrenciler ilk sınav sırasında bu konuda görünmemeyi seçemezler. İlk sınavda görünürseniz, ikinci sınavda konuyu değiştirmemelisiniz.
- CBSE, sadece ikinci sınavda yer alanlar için daha fazla sınav gerçekleştirmeyecektir. Ertesi yıl ilk test için görünebilirsiniz. Kurul gelecek yıl müfredatı değiştirirse, yalnızca sınav için yeni müfredat temelinde görünmeniz gerekir.
- CBSE, alınan geri bildirimler için kılavuzu kontrol edecektir. Gerekirse, kılavuz revize edilir ve tamamlanır. Kurul, in -laws muayenesini değiştirecek
tamamlanmış.
42. Çalışmalar uygun şekilde değiştirilmiştir.